Logo-POLIKLINIKA MAĐAREVIĆ

rehabilitacija

poliklinika mađarević

Rehabilitacija je namjenjena osobama s ozljedama mišićno-koštanog sustava ili osobama koje boluju od degenerativne bolesti zglobova, te ostalih komplikacija komplikacija vezanih uz mišićno-koštani sustav, koje ih značajno ograničavaju u aktivnostima svakodnevnog života, radnoj sposobnosti, rekreaciji i sportu.
Ovisno o operativnom zahvatu, te vrsti i težini oboljenja, radimo za svakog pacijenta plan rehabilitacije. Rehabilitacijom postižemo bolju pokretljivosti, izdržljivosti i povećanje snage, te educiramo pacijenta kako u svakodnevnom životu održavati postignuta poboljšanja, prevenirati ozljede i usporiti degenerativne procese.

Rehabilitacija je proces koji uključuje:

Proces rehabilitacije je pod stalnim stručnim nadzorom i prilagođava se individualnim potrebama svakog pacijenta.

Rehabilitacija - Poliklinika Mađarević

Cilj medicinske rehabilitacije je razvijanje maksimuma preostalih fizičkih sposobnosti i mogućnosti nakon bolesti i ozljeda lokomotornog sustava. Preporuča se kao priprema za planirani operativni zahvat, a ključna je u oporavku nakon operativnih zahvata koštano-zglobnog sustava.

Rehabilitacija se bazira na posebnim potrebama pacijenata i specifična je u odnosu na uzrok i lokalizaciju bolesti ili ozljeda, a sve kako bi se što prije uspostavila i povratila funkcija zahvaćenog djela koštano-zglobnog sustava.

PRIPREMA ZA OPERACIJSKE ZAHVATE I POSTOPERATIVNA REHABILITACIJA

Cilj preoperativni fizioterapijskog procesa je brži oporavak nakon operativnog zahvata i smanjenje mogućnosti pojave postoperativnih komplikacija.
Preoperativni fizioterapijski proces uključuje:

Kvalitetna i pravovremena rehabilitacija značajno utječu na oporavak i konačni ishod operativnog zahvata, omogućava Vam da se u najkraćem vremenskom roku vratite Vašim svakodnevnim aktivnostima.
Fizikalnom terapijom i raznim tehnikama poboljšati ćemo cirkulaciju, ubrzati ubrzati zarastanje tkiva, te smanjiti oteklinu i bolove nakon zahvata.

PRIPREMA I REHABILITACIJA SPORTAŠA

Biti profesionalni sportaš vrlo je zahtjevno, fizički i psihički. Postoje velika očekivanja od pojedinca, svakim danom se sve više pomiču granice koje ljudsko tijelo dostiže. Kontinuitet profesionalnog sportaša vrlo često narušavaju učestale ozljede i povrede. Dobra je vijest da današnje sve veće zahtjeve sporta prati i moderna fizioterapijska tehnologija. 

 

Tecar terapija

U Poliklinici Mađarević, između ostalog, nudimo i Tecar terapiju, kojom se danas koriste najbolji sportaši svijeta za rehabilitaciju i pripremu za natjecanja.

Tecar terapija liječi akutne ozljede, pomaže u regeneraciji i opuštanju kod kronične boli i napetosti mišića i tkiva. Smanjuje bol i oteklinu, poboljšava zglobnu pokretljivosti i elestičnosti ligamenata, ubrzava proces rehabilitacije. 

Tecar terapija - Poliklinika Mađarević
Tecar terapija - Tecar terapija - Poliklinika Mađarević

Također se koristi za pripreme za natjecanja i sprječavanje nastanak ozljeda tako što se koristi za zagrijavanje, time tkivo postaje spremnije za fizički napor, što mogućnost povrede smanjuje na minimum.

Istraživanja su pokazala da je oporavak od sportske ozljede nakon samo jedne Tecar terapije do tri puta učinkovitiji od klasičnih fizikalnih terapijskih metoda.

Terapija udarnim valom

Udarni val ili Shockwave terapija je neinvazivna fizikalna tehnika kojom se tretiraju kronični i akutni procesi u tijelu. Odličan učinak ima i u rješavanju boli.
Udarni val  se primjenjuje kod lječenja kroničnih poremećaja tetiva i mišića, boli u leđima, te cervikalne boli. Također, odlične rezultate daje kod liječenja kalcifikacija, usporenog zacjeljivanja lomova, bolnih egzostoza, raznih tendinitisa.

Poliklinika Mađarević - Terapija udarnim valom
Terapija udarnim valom - Poliklinika Mađarević

Ima i važnu ulogu sportskoj medicini. Terapija udarnim valom zbog svojih zacjeljujućih i regenerativnih učinaka na meka tkiva maksimalno smanjuje vrijeme oporavka nakon ozljeda.