Logo-POLIKLINIKA MAĐAREVIĆ

fizikalna terapija

poliklinika mađarević

Fizikalna terapija se provodi u cilju razvijanja, održavanja i obnavljanja funkcionalne pokretljivosti i sposobnosti u svim periodima života.
Bolesti i ozljede lokomotornog sustava dovode do smanjenja funkcionalnog kapaciteta i pokretljivosti, a provođenjem vježbi (kineziterapije), fizikalno-terapijskih procedura (elektroterapija, magnetoterapija …) te edukacijom pacijenata dolazi se do željenog rezultata i povratka funkcionalne pokretljivosti i sposobnosti lokomotornog sustava.

Fizikalna terapija sastavni je dio procesa rehabilitacije kod ozljeda i operativnih zahvata, te u sklopu prevencije ima važnu ulogu u održavanju zdravlja i kvalitete života.

U sklopu fizikalne terapije u Poliklinici Mađarević nudimo slijedeće terapije:

Terapija udarnim valom - Poliklinika mađarević

Terapija udarnim valom

Primjenjuje se uglavnom u liječenju kroničnih poremećaja mišića i tetiva, kod bolova u leđima i vratu. Terapijom udarnim valom ublažava se bol i obnavlja funkcionalnost zgloba. Rezultat ove terapije je povećan opseg pokreta i uspostavljanje funkcije zgloba.

Tecar terapija

Ovo je najnovija i najmodernija tehnologija koja se koristi u fizioterapiji. Primjenjuje se kod različitih vrsta bolnih stanja, degenerativnih promjena u zglobovima, te prilikom rehabilitacije raznih povreda. Najbolji rezultati primjene ove terapije bilježe se u sportskoj medicini.

Terapija laserom

Ova vrsta terapije najčešće se primjenjuje kod ozljeda mekih tkiva (traumatske i upalne), cijeljenja rana i oslobađanja boli (akutne i kronične boli).

Magnetoterapija - Poliklinika Mađarević

Magnetoterapija

Magnetoterapiju primjenjujemo u liječenju degenerativnih bolesti zglobova i kralježnice, lomova kostiju, ruptura i ligamentarnih povreda.

Elektroterapija

Elektroterapija se koristi za smanjivanje boli, smanjivanje upale i otekline, ubrzano zacjeljivanje tkiva, povećava lokalnu cirkulaciju i povećava mišićne kontrakcije.

Terapija ultrazvukom

Ova terapija koristi ultrazvučnu energiju u svrhu liječenja pacijenata. Benefiti ove vrste terapije su poboljšana cirkulacija, povećanje praga boli, bolja vodljivost živca, te rastezljivost kolagenog tkiva.

Individualne vježbe - Poliklinika Mađarević

Individualne vježbe - kineziterapija

Individualna vježba s terapeutom (kineziterapija) je sustavna terapija koja koristi pokret s ciljem poboljšanja funkcioniranja dijela ili cjelokupnog organizma. Kineziterapija se izvodi sukladno dijagnozi i propisanoj terapiji od strane liječnika specijalista.

Manualne tehnike kralježnice i zglobova - Zlatan Cvitanović

Masaže

Nudimo Vam klasične, sportske i relaksirajuće masaže.

KINEZIOTAPING K-TAPING - Zlatan Cvitanović

Manualne tehnike kralježnice i zglobova - kineziterapija

U individualnom radu s pacijentom koristimo specifične tehnike i koncepte (neurodinamika, Mulligan koncept, McKenzie tehnika) u svrhu efikasne rehabilitacije.

KINEZIOTAPING K-TAPING

Kinesio taping odnosi se na postavljanje kinesio traka na bolna područja, te na taj način smanjuje pritisak na tkivo i smanjuje nelagodu i bol. Pomaže kod smanjenja boli, poboljšava funkciju mišića, te podupire funkciju zglobova.

Rezervirajte termin i osobno se uvjerite u kvalitetu naših usluga.